top of page

Maïzena. Voor soepen, sauzen (en babybilletjes)

Op kraambezoek bij de zojuist bevallen dochter valt een hoop op. De baby is écht een wolk; kersverse mama een bikkel die de moeilijke bevalling kranig heeft doorstaan en opa en oma ‘watjes’ die het niet droog houden. Wat tussen de traantjes door ook opvalt: een pak maïzena tussen de luiers. Maïzena in een ziekenhuis: da’s logisch? Ja. Want al eeuwenlang zorgt dit voedingssupplement immers voor binding van onder meer soepen en sauzen in keukens all over the world: die van het ziekenhuis incluis. Maar dat het product ook te vinden is op de kraamkamers van de Moeder Kind-afdeling, beats me. Gynaecoloog Inge kan echter breed lachend uitleggen dat maïzena ook op haar afdeling zo gek nog niet is. “Om schrale billetjes en luieruitslag tegen te gaan zijn er verschillende babypoeders in de handel. Van gerenommeerde merken en dus in principe niks mis mee, maar ze zijn wel geparfumeerd. Maïzena is een ongeparfumeerd natuurproduct gemaakt van maiszetmeel, dat een minstens zo goed resultaat oplevert. En het is nog goedkoper ook. Vandaar.”

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page